ETUSIVUBUFFALOTTUOTERESEPTITKUVIAYHTEYS

PALAPAISTI

600 g Buffalo- paisti kuutioita
100g herkkusieniä
12 kpl katajanmarjoja
3 oksaa timjamia
1 dl punaviiniä
1 l tummaa lientä
4 cl giniä
2 rkl maisena
suolaa ja pippuria
50 g voita lihan paistamiseen

Ruskista lihakuutiot voissa paistinpannulla, kaada kattilaan. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi ja paista pannulla ja lisää kattilaan. Murskaa katajanmarjat ja laita marjat timjamin kanssa kattilaan. Kaada punaviini ja liemi sekä gini kattilaan. Keitä niin kauan että liha on kypsä. Lopuksi suurusta maisenaan kanssa.
Tulostettava versio


PAAHTOFILEE

600 g Buffalo ulkofilee
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
1 sitruuna
30 g voita

Mausta suolalla ja pippurilla ja raasta sitruunakuorta lihan päälle. Sulauta voi pannulla ja ruskista liha. Nosta filee uunivuokaan tai pellille ja paista noin 14 min 200º Tarjoaa rosmarin kastikkeen ja eri salaattien kanssa.

Paahtofileen kanssa tarjotaan Cajun remoulade:
Majoneesiin sekoitetaan hienonnettua varsiselleriä, ruohosipulia, persiljaa, raastettua piparjuurta, sinappia jossa on siemenet mukana, ketsuppia, Worchestershire- kastiketta, murskattua valkosipulia, paprikajauhetta ja sitruunamehua.

Tulostettava versio

PIKANTIT LIHARULLAT

8 ohutta paistin tai fileen viipaletta á 60 g
2 kpl etikkakurkkua
1 rkl Dijonsinappia
8 viipaletta pekonia
suolaa ja vasta jauhettua pippuria
1 l tummaa lientä
1 dl punaviiniä
1 porkkana
200 tuoreita sieniä

Laita liharullat työlaudalle ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä Dijonsinappia tasaisesti lihan päälle ,ja laita sen jälkeen pekoniviipaleet lihanpäälle pituussuuntaan. Kuori kurkut ja leikkaa ne neljään osaan ja laita yksi kurkkupala jokaisen rullan päälle. Rullaa liha tiukasti ja sulje hammastikuilla. Ruskista rullat voissa ja laita uunivuokaan. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Leikkaa sienet viipaleiksi. Ruskista sienet ja porkkanat ja lait liharullien kanssa uunivuokaan. Kaada viini ja tummaliemi lihan päälle ja kypsennä uunissa 185º kunnes liha on kypsä. Käännä rullia välillä niin että kypsyvät tasaisesti. Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa
Tulostettava versio

MAUKKAITA JAUHELIHAPIHVEJÄ

800 g Buffalo paistin jauhelihaa
200 g jauhettua porsaanlihaa
2 kpl kananmunaa
1 tlk paprikajauhoa
1 tlk currya
1 dl kuohukermaa
suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
60 g voita paistamiseen

Sekoita kaikki aineet tasaisesti keskenään ja muotoile pyöreitä pihvejä. Paista paistinpannussa. Tarjoile kastikkeen ja vihanneksien kanssa.
Tulostettava versio


Kaikki reseptit yhteistyössä kehittänyt
Gero Hottinger
Chef de Cuisine
Helsingin Kulinaarinen Instituutti

www.kulinaarineninstituutti.com